Zserbó hozzávalók:
35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evőkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evőkanál olaj
baracklekvár
Zserbó elkészítése:
Lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztát készítünk és 3 db cipót formálunk belőle.
Az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretével azonos nagyságúra és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét.
A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
Ezután befedjük a harmadik tésztával.
1 órán át kell kelesztjük, az idő leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük.
Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.
Aki nagyon szereti a zserbót az készíthet belöle akár tortát is.
0 hozzászólás