Zserbó hozzávalók:

35 dkg liszt

1 tojás

2 púpozott evőkanál porcukor

20 dkg margarin

1 dl tej

1 dkg élesztő

csipetnyi sütőpor

15 dkg darált dió

15 dkg porcukor

1 evőkanál olaj

baracklekvár

Zserbó elkészítése:

Lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztát készítünk és 3 db cipót formálunk belőle.

Az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretével azonos nagyságúra és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét.

A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.

Ezután befedjük a harmadik tésztával.

1 órán át kell kelesztjük, az idő leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük.

Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.

Aki nagyon szereti a zserbót az készíthet belöle akár tortát is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc