Chili con carne II. hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
2 konzerv vörös bab
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 nagy paradicsom
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 kaliforniai paprika
2 szál petrezselyemgyökér
1-2 chilipaprika (elhagyható)
olaj
só
bors
pirospaprika
chilipor
Chili con carne II. elkészítése:
Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával.
Belekeverem a kockára vágott paprikát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
Hozzáadom a babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom és a héját lehúzom. Negyedekre vágom és ezt is beleteszem.
Öntök hozzá vizet.
Lassú tűzön kb. 1 órát főzöm.
Aki csípősen szereti, főzhet bele 1-2 chilipaprikát is.
Tálaláskor rizset vagy friss kenyeret adok hozzá vörösborral.
0 hozzászólás