Chili con carne II. hozzávalók:

50 dkg darált marhahús

2 konzerv vörös bab

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 nagy paradicsom

1 piros húsú kaliforniai paprika

2 szál sárgarépa

1 kaliforniai paprika

2 szál petrezselyemgyökér

1-2 chilipaprika (elhagyható)

olaj

bors

pirospaprika

chilipor

Chili con carne II. elkészítése:

Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával.

Belekeverem a kockára vágott paprikát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret.

Hozzáadom a babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom és a héját lehúzom. Negyedekre vágom és ezt is beleteszem.

Öntök hozzá vizet.

Lassú tűzön kb. 1 órát főzöm.

Aki csípősen szereti, főzhet bele 1-2 chilipaprikát is.

Tálaláskor rizset vagy friss kenyeret adok hozzá vörösborral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc