Gyümölcs-terrine hozzávalók:

6-8 személyre

1 adag piskótakeverék

1 dl Grand Marnier likőr

olaj

porcukor

Töltelék

20 dkg porcukor

15 dkg sótlan, puha vaj

10 dkg darált mandula

3 dl tejszín

2 kivi

25 dkg eper

2 érett sárgabarack

Gyümölcs-terrine elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Olajozzunk ki egy 23×33 cm-es lapos tepsit és tegyünk bele sütőpapírt. Készítsük el a piskótatésztát és öntsük bele.

Süssük 15-20 percig, amíg pirulni kezd. Kissé hűtsük ki, majd fordítsuk ki egy porcukorral megszórt sütőpapírra. A torta széleit vágjuk le.

Vágjuk a tésztát egy 23×23 és egy 23×10 cm-es négyszögre. Mindkét darabot locsoljuk meg a Grand Marnier-val. Kenjünk ki és papírral béleljünk ki egy kenyérsütőformát. A nagyobbik piskótadarabbal óvatosan béleljük ki a forma alját és oldalait.

A töltelékhez keverjük krémesre a porcukrot és a vajat. Dolgozzuk bele a darált mandulát, végül óvatosan keverjük hozzá a habbá vert tejszínt.

Kenjünk egy vékony réteg krémet a tésztára. Rendezzük a tészta hosszában a krémre a kiviket. Kenjünk egy újabb réteg krémet a kivire, majd rendezzük rá az epreket. Ismét krém következik, majd a félbevágott sárgabarackok. Utoljára kenjük rá a megmaradt krémet. Az egészre helyezzük rá a kisebbik, félretett piskótalapot.

Takarjuk le sütőpapírral és a forma tetejével lefelé tegyük a hűtőszekrénybe 6 órára. Óvatosan borítsuk ki egy hosszúkás tálra és távolítsuk el a papírt a süteményről. Hidegen, vastag szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc