Gyümölcs-terrine hozzávalók:
6-8 személyre
1 adag piskótakeverék
1 dl Grand Marnier likőr
olaj
porcukor
Töltelék
20 dkg porcukor
15 dkg sótlan, puha vaj
10 dkg darált mandula
3 dl tejszín
2 kivi
25 dkg eper
2 érett sárgabarack
Gyümölcs-terrine elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Olajozzunk ki egy 23×33 cm-es lapos tepsit és tegyünk bele sütőpapírt. Készítsük el a piskótatésztát és öntsük bele.
Süssük 15-20 percig, amíg pirulni kezd. Kissé hűtsük ki, majd fordítsuk ki egy porcukorral megszórt sütőpapírra. A torta széleit vágjuk le.
Vágjuk a tésztát egy 23×23 és egy 23×10 cm-es négyszögre. Mindkét darabot locsoljuk meg a Grand Marnier-val. Kenjünk ki és papírral béleljünk ki egy kenyérsütőformát. A nagyobbik piskótadarabbal óvatosan béleljük ki a forma alját és oldalait.
A töltelékhez keverjük krémesre a porcukrot és a vajat. Dolgozzuk bele a darált mandulát, végül óvatosan keverjük hozzá a habbá vert tejszínt.
Kenjünk egy vékony réteg krémet a tésztára. Rendezzük a tészta hosszában a krémre a kiviket. Kenjünk egy újabb réteg krémet a kivire, majd rendezzük rá az epreket. Ismét krém következik, majd a félbevágott sárgabarackok. Utoljára kenjük rá a megmaradt krémet. Az egészre helyezzük rá a kisebbik, félretett piskótalapot.
Takarjuk le sütőpapírral és a forma tetejével lefelé tegyük a hűtőszekrénybe 6 órára. Óvatosan borítsuk ki egy hosszúkás tálra és távolítsuk el a papírt a süteményről. Hidegen, vastag szeletekre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás