Finom somlói galuska hozzávalók:

2 tojás

4 evőkanál kakaó

4 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

1 liter tej

10 dkg vaj

durvára vágott dió

10 dkg mazsola

meggy

rum

1 csomag babapiskóta

tejszínhab

csokiöntet

Finom somlói galuska elkészítése:

A mazsolát előre beáztatjuk 1 dl rumba (körülbelül 1-2 órára).

A babapiskótát összetörjük és fagyis poharakba tesszük.

A tojásokat, a kakaót, a cukrot, és a lisztet egy kevés tej segítségével csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a többi tejet is, majd beletesszük a rumot, a mazsolát és a diót.

Főzzük fel az egész krémet, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrűre.

Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük bele a meggyet, a vajat, keverjük össze, majd rögtön öntsük rá a poharakba tördelt babapiskótára.

A desszertkelyhet díszítsük tejszínhabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc