Téli csemege hozzávalók:

diónyi vaj

4 banán

4 evőkanál rum vagy brandy

4 evőkanál tejszín

2 evőkanál kristálycukor

Téli csemege elkészítése:

A banánokat 4-4 darabba vágjuk. A vajat felolvasztjuk, s amikor már habzik, beletesszük a banándarabokat.

2 percig sütjük benne, majd megfordítjuk őket és ráöntjük az alkoholt.

Még 1-2 percig sütjük, hogy mindenütt aranybarnák legyenek.

Az öntethez összekeverjük a cukrot és a tejszínt, 1 percig melegítjük.

A sült banánt kistányérokra tesszük és meglocsoljuk az öntettel.

Azonnal kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc