Zamatos almamuffin hozzávalók:

24 dkg finomliszt

1,5 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál fahéj

0.25 kávéskanál szerecsendió

10 dkg barna cukor

2 db alma

1 db tojás

2 dl tej

5 dkg vaj

Zamatos almamuffin elkészítése:

A sütőt forróra (200 fok) melegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük.

A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.

Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal.

Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával néhány mozdulattal összeforgatjuk a masszát.

A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert sütés közben megnő.

Kb. 30-40 perc alatt sül készre.

A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.

Ugyanezt a muffin tésztát lehet (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc