Zamatos almamuffin hozzávalók:
24 dkg finomliszt
1,5 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
0.25 kávéskanál szerecsendió
10 dkg barna cukor
2 db alma
1 db tojás
2 dl tej
5 dkg vaj
Zamatos almamuffin elkészítése:
A sütőt forróra (200 fok) melegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük.
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük.
Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal.
Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával néhány mozdulattal összeforgatjuk a masszát.
A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert sütés közben megnő.
Kb. 30-40 perc alatt sül készre.
A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.
Ugyanezt a muffin tésztát lehet (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt.
0 hozzászólás