Diós-vaníliás csokis muffin hozzávalók:
1,75 csésze csokireszelék
0,33 csésze tej
5 evőkanál vaj
1,25 csésze finomliszt
2 evőkanál cukor
0,25 csésze barna cukor
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál fahéj
1 csésze dió
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
Diós-vaníliás csokis muffin elkészítése:
Az öntethez villával keverj össze 1/4 csésze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál olvasztott vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz.
Adj hozzá 1/4 csésze darált diót.
A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat.
Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel és a maradék vajjal gőz fölött.
Addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza.
Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket.
Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit.
Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl!
Adagold a muffinformákba, 2/3-ig legyenek tele.
Bőségesen rakjál rájuk az öntetből.
20-25 percig süsd, a sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki teljesen.
0 hozzászólás