Töltött tintahal hozzávalók:
2 darab tintahal
1 tojás
összetört zöldhagyma
tört tintahal
sózott vagy füstölt szardella
3 paradicsom
zsemlemorzsa
zöldpetrezselyem apróra vágva
olívaolaj
só és bors
fehérbor
2 cikk zúzott fokhagyma
Töltött tintahal elkészítése:
Veszünk két darab fagyasztott tintahalat és vízben forraljuk, amíg cső alakúvá válnak, kb. 5 percig.
Félretesszük és közben elkészítjük a tölteléket.
Az összes hozzátevőből készítünk egy keveréket, miután a tintahalak felfőttek, mivel a főzéssel összezsugorodnak.
Megtöltjük a tintahalakat, és esetleg összefogjuk a végüket fogpiszkálóval.
Körülbelül 5 percet sütjük őket olívaolajban.
Hozzáadunk körülbelül egy csésze fehérbort.
Lefödve hagyjuk főni kb. 10 percig.
Hozzáadunk 3 hámozott és kockákra vágott paradicsomot, és még pár percig rajta hagyjuk a fedőt.
Sóval és borssal ízesítjük.
0 hozzászólás