Töltött tintahal hozzávalók:

2 darab tintahal
1 tojás
összetört zöldhagyma
tört tintahal
sózott vagy füstölt szardella 
3 paradicsom
zsemlemorzsa
zöldpetrezselyem apróra vágva
olívaolaj
só és bors
fehérbor
2 cikk zúzott fokhagyma

Töltött tintahal elkészítése:

Veszünk két darab fagyasztott tintahalat és vízben forraljuk, amíg cső alakúvá válnak, kb. 5 percig.

Félretesszük és közben elkészítjük a tölteléket.  
Az összes hozzátevőből készítünk egy keveréket, miután a tintahalak felfőttek, mivel a főzéssel összezsugorodnak.

Megtöltjük a tintahalakat, és esetleg összefogjuk a végüket fogpiszkálóval.

Körülbelül 5 percet sütjük őket olívaolajban.  
Hozzáadunk körülbelül egy csésze fehérbort.
Lefödve hagyjuk főni kb. 10 percig.

Hozzáadunk 3 hámozott és kockákra vágott paradicsomot, és még pár percig rajta hagyjuk a fedőt.

Sóval és borssal ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc