Rücskös tészta hozzávalók:

Tészta

30 dkg finomliszt

12 dkg margarin

10 dkg porcukor

három tojássárgája

fél csomag sütőpor

0,5 dkg élesztő

egy kiskanál tejföl

Töltelék

három tojásfehérje

15 dkg barackíz a lekvár édességétől függően

5-10 dkg kristálycukor

Rücskös tészta elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a cukorral, a tojássárgákkal, a sütőporral, tejföllel, végül az élesztővel. Alaposan összedolgozzuk és hideg helyen egy órát pihentetjük.

Egyharmad részét a hűtőben hagyjuk, a kétharmad részt kinyújtjuk és egy kisebb tepsibe terítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a barackízt és a kristálycukrot, és a tésztára simítjuk.

Végezetül a hűtőszekrényből kivesszük a kemény maradék tésztát, és a reszelő középső fokán (amin káposztát gyalulunk) a töltelékre reszeljük.

A sütőben szép barnára sütjük, úgy néz majd ki, mintha dióval lenne leszórva a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kis, hosszúkás kockákra vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc