Rücskös tészta hozzávalók:
Tészta
30 dkg finomliszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
három tojássárgája
fél csomag sütőpor
0,5 dkg élesztő
egy kiskanál tejföl
Töltelék
három tojásfehérje
15 dkg barackíz a lekvár édességétől függően
5-10 dkg kristálycukor
Rücskös tészta elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a cukorral, a tojássárgákkal, a sütőporral, tejföllel, végül az élesztővel. Alaposan összedolgozzuk és hideg helyen egy órát pihentetjük.
Egyharmad részét a hűtőben hagyjuk, a kétharmad részt kinyújtjuk és egy kisebb tepsibe terítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a barackízt és a kristálycukrot, és a tésztára simítjuk.
Végezetül a hűtőszekrényből kivesszük a kemény maradék tésztát, és a reszelő középső fokán (amin káposztát gyalulunk) a töltelékre reszeljük.
A sütőben szép barnára sütjük, úgy néz majd ki, mintha dióval lenne leszórva a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kis, hosszúkás kockákra vágjuk.
0 hozzászólás