Húsvéti túrótorta hozzávalók:
1 db piskóta
2 doboz ananászkonzerv
25 dkg túró
2 dl tejszín
10 dkg margarin
3 tasak habfixáló
1 csésze meggybefőtt
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
Húsvéti túrótorta elkészítése:
A gyümölcstorta elkészítését azzal kezdem, hogy mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom.
A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint.
Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot. A krémet rákenem a tortalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm.
Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot.
0 hozzászólás