Tejföl torta hozzávalók:
1 liter tejföl
8 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
3 db 25 g-os zselatin
3 dl szörp
Tejföl torta elkészítése:
A tejölt, kristálycukrot, vaníliás cukrot habosra keverem. A tejbe 2 csomag zselatint 10 percig áztatok, aztán addig főzöm amíg már gyöngyözik.
Langyosra hűtöm és hozzákeverem a tejfölhöz. Formába öntöm és hütőbe teszem. 3 dl szörpbe beleáztatom 10 percig a harmadik csomag zselatint és gyöngyöződésig főzöm.
Kicsit kihűtöm, aztán ráöntöm a tejfölre, hűtőben tartom, amíg meg nem dermed. Lehet a tejfölre gyümölcsöt is tenni. Például ha málnát használunk, akkor piros színű szörpöt tegyünk rá, kiwihez zöld szörpöt, ananászhoz sárgát stb.
A tejföl torta nagyon finom könnyű édesség.
Ellenőrizzük, hogy a tortaforma nincs-e eldeformálódva. Ha igen, akkor alufóliával töltsük ki a hézagot. Csak a dermedt tejfölre öntsük rá a szörpöt ami ne legyen forró!
0 hozzászólás