Zöldséges sült hús hozzávalók:
60 dkg lapocka vagy oldalas (lehet vegyesen is)
60 dkg vegyes zöldség (borsó, kukorica, répa, paprika)
60 dkg krumpli
olaj
1 fej hagyma
só
bors
delikát
fokhagymapor
paprika
őrölt kömény
Zöldséges sült hús elkészítése:
A zöldséges sült húshoz a húsokat apró kockákra vágjuk, illetve az oldalast csíkokra. Egy nagy tepsibe tesszük, jól bedörzsöljük a fűszerekkel.
A nyers zöldségeket rászórjuk a húsra, a megtisztított krumplit pedig vékony hasábokra vágjuk, és a hús és zöldség közé keverjük.
Meglocsoljuk olajjal, de csak annyira hogy ne tocsogjon. (Hagymát is karikázhatunk rá.)
Lefedjük fóliával, és előmelegitett sütőben megsütjük, és megpirítjuk, 1,5-2 óra alatt készül el, közben kb. kétszer kell megkavarni.
0 hozzászólás