Zöldséggel töltött csirkecomb hozzávalók:
8 db csirkecomb
100 g sárgarépa
50 g petrezselyemgyökér
50 g zellergumó
50 g zöldborsó
50 g zöldbab
2 tojás
1 csomag petrezselyemzöld
só, őrölt bors
Zöldséggel töltött csirkecomb elkészítése:
Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen.
A bőr alá nyúlunk, és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fuszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük, és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk.
Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk, és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük.
Köretként salátákat, párolt rizst adhatunk mellé.
0 hozzászólás