Csicseriborsó bakonyi módra hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó
diónyi vöröshagyma
20 dkg vöröshagyma
0,5 dl olaj
25 dkg gomba
petrezselyem
tejfölt
só
majoranna
Csicseriborsó bakonyi módra elkészítése:
Előző este mossunk meg 30 dkg szárított csicseriborsót és áztassuk be 7 dl vízbe. Másnap adjunk hozzá fél diónyi vöröshagymát, és főzzük kb. fél óráig, amíg megpuhul. Közben 20 dkg vöröshagymát vágjunk apróra, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.
Tegyünk rá 25 dkg előzőleg megmosott és vékony szeletekre vágott csiperkegombát, és fedő alatt főzzük puhára. Ha nem elég puha, öntsünk hozzá még egy kis vizet, és pároljuk tovább. Utána vegyük le róla a fedőt, és süssük le zsírjára, de vigyázzunk, hogy ne piruljon, majd adjuk a csicseriborsóhoz. Szórjunk rá 1 mokkáskanál sót, fél mokkáskanál majorannát, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és a visszamaradt lében pároljuk még kb. 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha túl kevés a leve, öntsünk rá annyi vizet, hogy a negyedéig érjen. Végül tegyünk bele 2 dl előzőleg simára kevert tejfölt, és forraljuk fel. Melegen, egytálételként fogyasszuk.
Tehetünk bele pirított kolbászt vagy virslit.
0 hozzászólás