Stefánia rizottó hozzávalók:
rizs
15 dkg csiperkegomba
2 sárgarépa sárgarépa
marék darabolt karalábé
kis marék zeller
kis fej vöröshagyma
vaj
só
ételízesítő
bors
petrezselyemzöld
Stefánia rizottó elkészítése:
Készítsünk egy adag párolt rizst.
Amíg a rizs fő, tisztítsunk meg 15 dkg csiperkegombát, 5 dkg sárgarépát, 5 dg fehérrépát, 3 dkg karalábét, 2 dkg zellert, és vágjuk kb. 0,5 cm-es kockákra.
Utána egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra, és vajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pár percig dinszteljük még, majd engedjük fel 0,5 dl vízzel, szórjunk bele fél mokkáskanál sót, negyed mokkáskanál borsot. Főzzük össze kicsit.
Közben a rizs is félig megpuhul, tegyük hozzá a zöldségeket. Fedő alatt várjuk meg, míg elfővi a levét.
Ha kész, tegyük formás tálkába, amiből majd a tányérra is boríthatjuk. De így is tálalhatjuk, a tálkában.
0 hozzászólás