Paprikás burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
0,8 dl olaj
4 zöldpaprika
2 paradicsom
só
1 kávéskanál fűszerpaprika
Paprikás burgonya elkészítése:
1 kg mosott burgonyát hámozzunk meg. Utána újból megmosva minden egyes darabot keresztben vágjunk ketté, majd hosszában is vágjuk méretétől függően 4–8 darabra. A kisebb méretű krumplit keresztben nem kell kettévágni. 1 közepes fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,8 dl étolajon dinszteljük üvegesre.
4 db zöldpaprikát mossunk meg, daraboljuk fel kb. 0,5 cm vastag karikákra illetve 1 cm széles szeletekre, és adjuk a hagymához, majd fedő alatt főzzük puhára. Amikor a paprika megpuhult, mossunk meg 2 közepes méretű paradicsomot, és négyfelé vágva rakjuk a paprikához. Főzzük tovább, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül süssük le a lecsót zsírjára.
Ekkor tegyük hozzá a feldarabolt burgonyát, majd szórjunk rá 1 púpozott mokkáskanál sót, és keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. A különleges ízek kedvelői adhatnak hozzá negyed mokkáskanál köménymagot is. Öntsünk rá 4 dl vizet, és fedő alatt főzzük kb. 20 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert akkor a burgonya felszívja az összes levet, és kása lesz belőle.
A magyaros ízek kedvelői használhatnak a paprikás burgonya elkészítésekor csípős paprikát is.
0 hozzászólás