Pirított hagyma hozzávalók:

20 dkg vöröshagyma

liszt

olaj

Pirított hagyma elkészítése:

20 dkg vöröshagymát vágjunk kb. 2 mm vastag szeletekre, és bő, forró olajban, villával gyakran átforgatva pirítsuk aranysárgára. A sütést legcélszerűbb palacsintasütőben végezni, mivel így a hagyma ropogós lesz.

Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik. Ha már kezd pirulni, közepes tűzön süssük tovább, így kisebb a leégés veszélye.

Amikor kész, azonnal vegyük ki az olajból, különben elázik. Még ropogósabb lesz, ha sütés előtt a hagymaszeleteket lisztbe forgatjuk. Melegen, feltétként tálaljuk. Szójás burgonyakásával érvényesül leginkább az íze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc