Egyszerű hasábburgonya hozzávalók:

burgonya

olaj

egyéb fűszer

esetleg sajt és ketchup

Egyszerű hasábburgonya elkészítése:

1 kg megmosott burgonyát hámozzunk meg, majd újból megmosva vágjuk kb. 1 cm széles hasábokra. Ezt a műveletet erre a célra szolgáló készüléken célszerű végezni.

A feldarabolt burgonyát bő, forró olajban, teljes lángon, időnként megkeverve, és fedő nélkül süssük világos pirosra.

Kevésbé jó fogazattal rendelkezők a félig megsült burgonyát takarják le, így nem lesz olyan kemény, ropogós. A hasábburgonya melegen jó.

Közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk, mert a sült burgonya a sótól hamar átgyengül. Hűtőszekrényben tároljuk.

A krumplis ételekhez tálalhatunk húst, salátát, de a hasábburgonya magában is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc