Serpenyős burgonya hozzávalók:
80 dkg burgonya
6 dl olaj
petrezselyem levél
sajt
só
más fűszer ízlés szerint
Serpenyős burgonya elkészítése:
80 dkg előzőleg megmosott közepesen tömör krumplit sós vízben főzzünk puhára, és meghámozva hagyjuk kihűlni. Utána vágjuk kb. 4 mm vastag szeletekre, és lehetőleg teflon bevonatú nagyméretű serpenyőben kb. 0,6 dl olajon süssük világos pirosra. Élénk tűzön, fedő nélkül pirítsuk. (Ha elég nagy a serpenyőnk, használjunk két normál méretűt, hogy minden szelet átsüljön.)
Ennél a változatnál ne nyúljunk villával a burgonyaszeletekhez, mert szétdől az egész, hanem a serpenyő időnkénti rázogatásával kerüljük el a leégést. Amikor az alja megpirult, rósejbnisütő kanállal nyúljunk alája, és óvatosan átforgatva süssük meg a másik oldalát is.
Végül, mielőtt kiszednénk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, így még finomabb lesz. Az ínyencek kevés reszelt sajtot is hinthetnek rá.
0 hozzászólás