Kirántott patiszon hozzávalók:

60 dkg patiszon

3 tojás

liszt

zsemlemorzsa

olaj

Kirántott patiszon elkészítése:

Kb. 60 dkg fehér héjú, kemény patisszont mossunk meg, és vágjuk ketté. Ha már nem zsenge, kiskanállal kaparjuk ki a magját, majd keresztben vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, és hámozzuk meg. Verjünk fel 3 egész tojást, és a patisszonszeleteket forgassuk előbb lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába.

Ezt követően mindkét oldalát bő, forró olajban, közepes tűzön süssük világos pirosra. Megsózva, melegen, a

Fogyókúrázók a kisült szeleteket steril papírtörölközőre szedjék ki, amely felszívja a felesleges zsiradékot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc