Málnadzsem hozzávalók:

1 l málna

20 dkg méz

Málnadzsem elkészítése:

A frissen szedett málnát válogassuk át, hogy ne kerüljön penészes, romlott szem közé. A megtisztított málnát — amennyiben nem engedte ki nagyon a levét — váltott vízben mossuk meg, tegyük egy ismert űrtartalmú zománcozott lábasba és min. 25 percig sűrítsük. Az édesítéshez literenként 20 dkg mézet használjunk.

A nehéz tisztíthatóság miatt lehetőleg olyan málnát vásároljunk, amelyet nem út vagy vasút mellett termesztettek. Ha ezt nem áll módunkban ellenőrizni, akkor a málnaszükségletünket célszerű egy kiadós eső után beszerezni.

A málna tisztításának legegyszerűbb módja, hogy egy szűrőkanálba rakva, bő hideg vízzel töltött edénybe merítjük, és néhány percnyi áztatás után lecsepegtetjük. Utána váltott vízben ismételjük meg ezt a műveletet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc