Eper dzsem hozzávalók:

1 kg eper

1 kg cukor

egy fél citrom leve

Eper dzsem elkészítése:

Az epreket megmossuk, a szárait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a cukrot. A tálat egy éjszakára a hűtőszekrényben tartjuk.

Másnap az epreket főni tesszük a levével együtt amit eresztett. Lassú fokon főzzük és néha néha leszedjük a habot ami összegyűlt.

Szükségünk van 3 üvegre, amit mosószerrel jól megmosunk és jól leöblítjük majd forró vízben megáztatjuk, hogy sterilizáljuk. Ugyanígy járunk el a fedelekkel is. Miután kivettük a vízből, fejjel lefelé tesszük őket egy tiszta törölközőre azért, hogy jól lecsorogjanak.

Miután az eperdzsem megfőtt és a felére csökkent, hozzáadjuk a citromlevet és megállítjuk a tüzet.

Egy kis dzsemet kiveszünk egy tányérra és ha összeáll akkor azt jelenti, hogy kész van.

A forró dzsemet az üvegekbe tesszük amit egy inox tálcára helyezünk azért, hogy ne törjenek össze.

Azonnal rátesszük a fedeleket, majd egy vastagabb törölközőbe tekerjük, amíg kihűl. Így az üvegekben vákum keletkezik és amikor kinyitjuk, kiadja azt a kattanós hangot. Ha így van elkészítve, a dzsemet akár 2 évig is tárolhatjuk.

Egy kis tanács:

Ha váratlanul látogatóba kell menj és nincs mit vigyél… vágj egy kis anyagdarabot, helyezd az üveg fedelére és kösd át egy masnival. Tökéletes ajándék lesz!

Az eperdzsem receptet Pica javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc