Vegyes gyümölcsíz hozzávalók:
1 liter gyümölcskocsonya
körte és sárgadinnye
20 dkg méz
Vegyes gyümölcsíz elkészítése:
Az ily módon készített lekvárok közül legismertebb a körte és a sárgadinnye keveréke, mely a következőmódon készíthetőel. Három rész előzőleg megmosott őszi körtét vágjunk ketté, távolítsuk el belőle a magházat, majd hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
Utána tisztítsunk meg a magjától egy rész sárgabélű cukordinnyét, és a héját levágva szintén aprítsuk fel, majd mindkét gyümölcsöt egyszerre hajtsuk át egy 3 mm lyukátmérőjű tárcsával ellátott húsdarálón. Végül helyezzük a gyümölcskocsonyát egy ismert űrtartalmú zománcozott lábasba és kb. 20 percig sűrítsük. Az édesítéshez literenként 20 dkg mézet használjunk.
Hasonlóan különleges ízt ad a rétesalma és a birsalma vagy a zöldbélű cukordinnye és az őszibarack, illetve a cseresznye és a meggy összeházasítása, de más gyümölcsök párosításával is sikerrel próbálkozhatunk.
0 hozzászólás