Zürichi borjúmetélt hozzávalók:

4 személyre

40 dkg borjúhús

20 dkg borjúvese

1 evőkanálnyi liszt

őrölt bors

olaj

1 evőkanálnyi margarin

fél fej vöröshagyma

20 dkg csiperke gomba

1 teáskanálnyi citromlé

1 dl fehérbor

1 dl húsleves

2 dl tejszín

1 evőkanálnyi kukoricaliszt

1 csokor petrezselyemzöld

Zürichi borjúmetélt elkészítése:

A húst és a vesét keskeny csíkokra metéljük, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, végül jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, s azon a metéltet hirtelen megsütjük. A sütőt 60 fokra állítjuk, s a zsírjából kiszedett (papírral leitatott) sültet abban tartjuk melegen.

A már használt serpenyőben egy evőkanálnyi margarint melegítünk, fél fej vöröshagymát finomra vágunk, s a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a citromlét és a felszeletelt gombát, felöntjük a fehérborral, majd a levét beforraljuk a felére.

A húslevest elkeverjük a tejszínnel és a kukoricaliszttel, s ezt is beleöntjük a serpenyőbe. Összeforraljuk, beletesszük a sültet, majd még egyszer felforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel.

Előmelegített tányéron szervírozzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc