Babapiskótás tiramisu hozzávalók:
2 dl feketekávé
2 cl rum
2 cl amoretto
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg mascarpone jellegu sajt
25 dkg babapiskóta
1 evőkanál kakaópor
Babapiskótás tiramisu elkészítése:
A feketekávét a rummal és az amorettóval összekeverjük és hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, ill. a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
Összekeverjük a tojássárgáját a sajttal, majd lazán alákeverjük a tojáshabot. A babapiskóták felét megmártjuk a kávéban és tálra fektetjük. Ráhelyezzük a krém felét.
Erre újabb sor babapiskóta kerül, majd a maradék krém, melyet elsimítunk a tetején. Szűrőn keresztül meghintjük a kakaóporral.
A tiramisut legalább két óráig hűtőszekrényben pihentetjük.
0 hozzászólás