Babapiskótás tiramisu hozzávalók:

2 dl feketekávé

2 cl rum

2 cl amoretto

3 tojás

3 evőkanál cukor

1 csomag vaniliás cukor

1 citrom reszelt héja

25 dkg mascarpone jellegu sajt

25 dkg babapiskóta

1 evőkanál kakaópor

Babapiskótás tiramisu elkészítése:

A feketekávét a rummal és az amorettóval összekeverjük és hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, ill. a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.

Összekeverjük a tojássárgáját a sajttal, majd lazán alákeverjük a tojáshabot. A babapiskóták felét megmártjuk a kávéban és tálra fektetjük. Ráhelyezzük a krém felét.

Erre újabb sor babapiskóta kerül, majd a maradék krém, melyet elsimítunk a tetején. Szűrőn keresztül meghintjük a kakaóporral.

A tiramisut legalább két óráig hűtőszekrényben pihentetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc