Zselici szelet hozzávalók:

4 szelet sertésborda

2 db alma

2 dl tejföl

0.5 dl zsemle morzsa

1 mokkáskanál menta

1 teáskanál mustár

1 csokor petrezselyemzöld

2 evőkanál olaj

Zselici szelet elkészítése:

A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozott, reszelt almával.

A forró olajon az enyhén kivert sertéshús szeleteket hirtelen átsütjük, és mindegyik húst bekenjük az almás-tejfölös krémmel.

Tűzálló tálba téve a megkent hússzeleteket előmelegített, forró sütőben pirosra pirítjuk. A zselici szeletet burgonyapürével vagy vajas burgonyával kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc