Nagymama szelet hozzávalók:
1 kg marhahús
1 adag húsleveshez való zöldség
4 tojás
20 dkg reszelt sajt
só, bors
petrezselyem
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Besamel mártás
4 dkg vaj
3 evőkanál liszt
2 dl tej
Nagymama szelet elkészítése:
Először fözzünk marha húslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihült sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót izlés szerint borsot, apróravágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot.
Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemle morzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
0 hozzászólás