Nagymama szelet hozzávalók:

1 kg marhahús

1 adag húsleveshez való zöldség

4 tojás

20 dkg reszelt sajt

só, bors

petrezselyem

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Besamel mártás

4 dkg vaj

3 evőkanál liszt

2 dl tej

Nagymama szelet elkészítése:

Először fözzünk marha húslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihült sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót izlés szerint borsot, apróravágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot.

Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemle morzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc