Gombás tonhal hozzávalók:

4 szelet fagyasztott tonhal

4 evőkanál olaj

20 dkg gomba

2 piros paradicsompaprika

1 nagy paradicsom

1/2 citrom leve és reszelt héja

1 csokor petrezselyemzöld

1 fej vöröshagyma

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

1 késhegynyi törött bors

Gombás tonhal elkészítése:

A fagyasztott tonhalat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén lisztbe mártjuk.

Serpenyőben 2 evőkanál olajon, erős lángon hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedő alatt néhány percig pároljuk.

Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.

A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gomba szeleteket, és a petrezselyemzöld apróra vágott felét.

Fedő alatt, saját levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.

Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét. Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek köré öntjük.

Egészséges és finom halétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc