Gombás tonhal hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal
4 evőkanál olaj
20 dkg gomba
2 piros paradicsompaprika
1 nagy paradicsom
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 késhegynyi törött bors
só
Gombás tonhal elkészítése:
A fagyasztott tonhalat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén lisztbe mártjuk.
Serpenyőben 2 evőkanál olajon, erős lángon hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedő alatt néhány percig pároljuk.
Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gomba szeleteket, és a petrezselyemzöld apróra vágott felét.
Fedő alatt, saját levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.
Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét. Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek köré öntjük.
Egészséges és finom halétel.
0 hozzászólás