Finom kalács hozzávalók:

5 dl tej

3 evőkanál cukor

10 dkg élesztő

3 db tojás sárgája

1,1 kg rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 kiskanál só

3 dl olaj

Finom kalács elkészítése:

A tejet, a kristálycukorot, az élesztőt és tojás sárgáját összekeverjük és hagyjuk felfuttatni – kb. 2 perc.

A lisztet, sütőport, sót szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és apránként az olajat úgy, hogy mikor már teljesen jó a tészta, még maradjon egy evőkanálnyi olaj amit a végén adunk csak hozzá.

Kelesztőedénybe tesszük, és ha megkelt, készíthetünk belőle kalácsot vagy lepényt is.

Nekem 4 – 5 lepényt sikerül egy adagból készítenem a tepsi nagyságától függően. A kész tésztát nem sodrom, csak kézzel húzom ki a megfelelő nagyságúra, hasonlóan, mint amikor rétest készítünk. Ettől marad olyan finom a tészta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc