Finom kalács hozzávalók:
5 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg élesztő
3 db tojás sárgája
1,1 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 kiskanál só
3 dl olaj
Finom kalács elkészítése:
A tejet, a kristálycukorot, az élesztőt és tojás sárgáját összekeverjük és hagyjuk felfuttatni – kb. 2 perc.
A lisztet, sütőport, sót szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és apránként az olajat úgy, hogy mikor már teljesen jó a tészta, még maradjon egy evőkanálnyi olaj amit a végén adunk csak hozzá.
Kelesztőedénybe tesszük, és ha megkelt, készíthetünk belőle kalácsot vagy lepényt is.
Nekem 4 – 5 lepényt sikerül egy adagból készítenem a tepsi nagyságától függően. A kész tésztát nem sodrom, csak kézzel húzom ki a megfelelő nagyságúra, hasonlóan, mint amikor rétest készítünk. Ettől marad olyan finom a tészta.
0 hozzászólás