Diós torta hozzávalók:

16 szelethez

Tészta

6 tojás

12 dkg porcukor

12 dkg liszt

4 dkg darált dió

1 evőkanál rum

Krém

3 dl tej

6 dkg liszt

20 dkg vaj / margarin

15 dkg porcukor

20 dkg darált dió

2 tasak vaníliás cukor

fél dl rum

Diós torta elkészítése:

Sütőpapírból kivágunk egy 26 cm átmérőjű korongot, és kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 8 dkg porcukrot. A tojássárgákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd több részletben a diót, végül a rumot. Belesimítjuk a tortaformába, és 30-35 percig sütjük (Tűpróba!). Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez simára keverjük a lisztet a tejjel, szelíd tűzön besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a diót, a vaníliás cukrot és a rumot, habosra kikeverjük.

A diós tortalapot 3-5 lapra vágjuk, majd úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson, megkenjük a rumos diókrémmel. Kijelöljük a szeletek helyét, és diógerezdekkel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.

1 szelet: 1714 kJ/410 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc