Boros csukapörkölt hozzávalók:
3 db félkilós csuka
15 dkg füstölt szalonna
3 fej hagyma őrölt paprika, édes és csípős
3 gerezd fokhagyma
1 liter Szekszárdi Cabernet, vagy Pinot Noir
4 adag túrós csusza
Boros csukapörkölt elkészítése:
Az apróra vágott szalonnát bográcsban kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre hevítjük. Egy deci vörösborral tovább fonnyasztjuk, majd belehintjük a kanálnyi édes őrölt paprikát.
A tisztított csukákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, belehelyezzük a bográcsba, fedő alatt pároljuk, néha megforgatjuk a bográcsot, hogy oda ne kapjon a hal, az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk (a bográcsban is). Közepes lángon kb. 45 perc alatt kész a pörkölt, az utolsó 5 percben fűszerezzük erős paprikával.
Túrós csuszával és a maradék vörösborral tálaljuk. Csusza nélkül is teljes értékű étel.
0 hozzászólás