Boros csukapörkölt hozzávalók:

3 db félkilós csuka

15 dkg füstölt szalonna

3 fej hagyma őrölt paprika, édes és csípős

3 gerezd fokhagyma

1 liter Szekszárdi Cabernet, vagy Pinot Noir

4 adag túrós csusza

Boros csukapörkölt elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát bográcsban kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre hevítjük. Egy deci vörösborral tovább fonnyasztjuk, majd belehintjük a kanálnyi édes őrölt paprikát.

A tisztított csukákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, belehelyezzük a bográcsba, fedő alatt pároljuk, néha megforgatjuk a bográcsot, hogy oda ne kapjon a hal, az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk (a bográcsban is). Közepes lángon kb. 45 perc alatt kész a pörkölt, az utolsó 5 percben fűszerezzük erős paprikával.

Túrós csuszával és a maradék vörösborral tálaljuk. Csusza nélkül is teljes értékű étel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc