Sajttal töltött paradicsom hozzávalók:
8 db paradicsom
10 dkg rokfort sajt
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
petrezselyem
vöröshagyma
Sajttal töltött paradicsom elkészítése:
8 db kisebb méretű kemény paradicsomot mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejét. A kb. egynegyednyi részt tegyük félre, a felnyitott paradicsomokból pedig karalábévájóval kotorjuk ki a magvas belső részt.
Utána 10 dkg rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá fél diónyi apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot, és villával keverjük habosra.
Végül töltsük a sajtkrémet a paradicsomok belsejébe, a levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre, és néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét. Hidegen, pirított kenyérrel tálaljuk.
Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet juhsajttal is.
0 hozzászólás