Madártej hozzávalók:

1 l tej

5 tojás

200 g cukor

2 tasak vanília cukor

3 kiskanál liszt

Madártej elkészítése:

A tejet feltesszük főni 100 g cukorral és 2 tasak vanília cukorral. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk és hozzáadjuk a maradék cukrot. Mikor felfőtt a tej leszítjuk a tüzet és lassan belekanalazzuk a kemény habot. A hab darabok 2 perc alatt felfőnek és utána még 2 percig benne hagyjuk őket a tejben. Egy szűrőkanállal kiszedjük őket egy tálba. Mikor a habot belekanalaztuk, levesszük a tejet a tűzről és hagyjuk hűlni 10-15 percig. Ez idő alatt a tojássárgájákat három kiskanál liszttel összekeverjük. Mikor a tej kihűlt, hozzáöntünk egy keveset a tojássárgájhoz, hogy ugyanolyan hőmérsékletű legyen mint a tej. Keverjük amíg homogén lesz. A tejet újra feltesszük kis tűzre és jól megkeverve hozzáöntjük a tojássárgáját. Mikor kezd megvastagodni, a keveréket ráöntjük a hab darabkákra és kitesszük a hidegre.

A desszertet hidegen tálaljuk. Reszelt csokival díszíthetjük.

A madártej receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc