Citrussaláta hozzávalók:

2 narancs

1 grapefruit

1 mandarin

1 alma

1 banán

1 kivi

dió az ínyenceknek

Citrussaláta elkészítése:

A gyümölcssalátához 2 közepes méretű friss narancsot, 1 db grépfrútot, valamint 1 db mandarint alaposan megmosva hámozzunk meg, szedjük szét gerezdekre, és vágjuk 4–5 darabra. Eközben távolítsuk el belőle a magvakat, és szedjük le róla a fehér bélállományt, majd tegyük egy mély üvegtálba.

A gerezdekre szétszedett grépfrútról a hártyát is fejtsük le, mert megkeseríti a salátát. Utána hámozzunk meg egy közepes méretű, illatos jonatánalmát, és a magházát kivágva, daraboljuk kisebb kockákra.

Az almával együtt adjunk hozzá 2 db héjától megszabadított és vastag szeletekre vágott banánt is. Végül burgonyahámozóval fejtsük le egy kivi héját, és vékonyan felszeletelve tegyük a többi gyümölcs közé.

A gyümölcssalátát efedve, hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük, majd keverjünk bele egy adag gyümölcsmajonézt.

Kompótos tálkákban, újbóli lehűtés nélkül tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc