Mézes kókuszcsók hozzávalók:
főzött tojásfehérje hab
15 dkg kókuszreszelék (mandula, dió, mogyoró)
egy csipet só
Mézes kókuszcsók elkészítése:
A főzött tojásfehérjehabhoz keverjünk 15 dkg kókuszreszeléket, és egy csipet sót. Gyújtsuk be a sütőt, és állítsuk alacsony fokozatra (max. 120 °C). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy nagyobb méretű tepsit, majd formáljunk a masszából diónyi halmokat. Végül helyezzük a habcsókot a langyos sütőbe, és ˝süssük˝ zsemleszínűre.
Ha a tojásfehérjéhez a habképződés megindulása után néhány csepp citromlevet is adunk, akkor a hab keményebbre verhető. Kókuszreszelék helyett használhatunk darált mandulát, diót, törökmogyorót, barackmagot vagy pörkölt földimogyorót is. Amennyiben méz helyett barna cukorral édesítjük, keményebb lesz a habcsók. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni.
A fenti mennyiségből kb. 36 db sütemény formálható.
0 hozzászólás