Kakaós lepény hozzávalók:

14 dkg dióbél

20 dkg baracklekvár

1 egész tojás

18 dkg barna cukor

egy csipet só

5 dkg vaj

2 púpozott evőkanál kakaó

1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

25 dkg liszt

2 dl tej

2 tojásfehérje

14 dkg barna cukor

Kakaós lepény elkészítése:

Először daráljunk le 14 dkg dióbelet, és keverjük össze 20 dkg baracklekvárral. Ezután 1 egész tojást, 18 dkg barna cukrot és egy csipet sót fakanállal verjünk habosra. Tegyünk hozzá 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, 2 púpozott evőkanál kakaót, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbónát, és keverjük simára. Adjunk a péphez 25 dkg lisztet, 2 dl tejet, és jól dolgozzuk össze.

Egy kisebb méretű, magas falú zománcozott tepsit vajazzunk ki, majd hintsük meg liszttel, és öntsük bele a híg masszát. Megvizezett simítókanállal egyenletesen kenjük szét benne úgy, hogy a közepe kissé homorú legyen, majd mérsékelt tűzön süssük kb. 20 percig, amíg felhúzódik, és megszilárdul.

Mialatt sül, verjünk fel 2 tojásfehérjét. Adjunk hozzá 14 dkg barna cukrot, és verjük kemény habbá. Amikor a tészta már elbírja a tölteléket, vegyük ki, és egyenletesen szétosztva kenjük rá a diós krémet, majd terítsük el rajta a habot. Tegyük vissza a sütőbe, és enyhe tűzön szárítsuk kb. fél óráig, amíg a teteje ropogóssá válik.

Ha teljesen lehűlt, fűrészfogú késsel vágjuk kisebb kockákra, és a tepsiből óvatosan kiemelve hidegen tálaljuk. Előtte azonban még a tepsiben metéljük le a széleit. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni.

A fenti alapanyagból max. 24 db sütemény várható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc