Majonézes articsókasaláta hozzávalók:
30 dkg articsóka
só
Majonézes articsókasaláta elkészítése:
30 dkg szárától és vékony külső leveleitől megfosztott articsókát mossunk meg, majd a leveleinek a hegyét vágjuk le, az alját pedig hámozzuk meg. (A szárát ne metsszük le, hanem tépjük ki a torzsájából, mert így nem lesz keserű a saláta.) Ezután sós vízben főzzük puhára.
A különleges ízek kedvelői kevés petrezselymet vagy fokhagymát is tehetnek a főzővízbe. Végül szűrjük le, és kisebb darabokra vágva keverjük össze fél adag tartármártással. Ha nem elég zsenge, akkor a levélpikkelyekről hántsuk le a puhára főtt zöldséget, amíg a torzsájához érünk.
Az articsóka “szíve” ugyanis minden esetben könnyen vágható, és komplikációmentesen fogyasztható. Hűtőszekrényben másnapig érleljük, és hidegen tálaljuk.
Lehet gombát keverni a salátába és tésztával fogyasztani.
0 hozzászólás