Burgonyasaláta tartármártással hozzávalók:
burgonya
vöröshagyma
tartármártás
petrezselyemlevél
almaecet
só
Burgonyasaláta tartármártással elkészítése:
Egy kis fej vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. A vizet almaecettel és kevés őrölt borssal ízesítsük. Sós vízben főzzünk meg 30 dkg tömör burgonyát. Melegen hámozzuk meg, és miután kihűlt, vágjuk kisebb kockákra.
Adjuk hozzá a hagymához, és addig marinírozzuk vele, amíg az ecetes levet felszívja. Ekkor keverjünk hozzá fél adag tartármártást, és másnapig hűtőszekrényben érleljük. Hidegen tálaljuk. Még finomabbá és látványosabbá tehetjük, ha a tetejét néhány petrezselyemlevéllel díszítjük.
0 hozzászólás