Szójás kelkáposztaleves hozzávalók:

30 dkg kelkáposzta

1,3 dl víz

2 gerezd fokhagyma

1 púpozott mokkáskanál só

egy csipet őrölt bors

1 evőkanál liszt

olaj

fél mokkáskanál fűszerpaprika

fél adag szójatepertő

Szójás kelkáposztaleves elkészítése:

A szójás kelkáposztaleveshez 30 dkg megtisztított kelkáposztát a torzsája és a vastag főerek nélkül vágjunk kb. 1 cm széles szeletekre, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg.

Öntsünk rá 1,3 dl vizet, adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát, 1 púpozott mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és főzzük kb. 15 percig, amíg megpuhul.

Utána távolítsuk el belőle a fokhagymát, majd 1 evőkanál liszthez tegyünk annyi olajat, amennyit felvesz, és élénk tűzön habzásig hevítve, készítsünk belőle rántást.

Vegyük le a tűzről, és szórjunk rá fél mokkáskanál fűszerpaprikát. Hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen. Ezután rántsuk be vele a levest, és forraljuk még 5 percig, hogy besűrűsödjön.

Végül adjunk hozzá fél adag félig megpirított szójatepertőt.

Melegen tálaljuk.

Sokan tejfölösen szeretik ezt a levest. Ez esetben tálalás előtt forraljunk bele 0,5 dl előzőleg simára kevert tejfölt. Hűtőszekrényben tároljuk.

A nem mindennapi ételek kedvelői a leveleskel helyett fodroskelt is használhatnak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc