Karfiolfőzelék hozzávalók:

1,1 kg karfiol

1 evőkanál petrezselyem

víz

1 evőkanál étolaj

rántás

citromlé

1 mokkáskanál só

Karfiolfőzelék elkészítése:

1,1 kg friss, fehér karfiolt zöldjétől megszabadítva szedjünk szét rózsáira, folyó vízben mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. A torzsáját vastagon hámozzuk meg, és felszeletelve ezt is tegyük hozzá.

Keverjünk bele 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evőkanál étolajon, lángterelő felett dinszteljük pár percig.

Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy félig ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedő alatt, alátét nélkül főzzük kb. 20 percig, amíg megpuhul. Utána rántsuk be. Óvatosan keverjük, hogy a karfiolrózsák ne törjenek össze.

Ha kevés citromlevet teszünk bele, akkor a karfiol szép fehér marad, és főzés közben nem érződik az intenzív szaga.

Télen 60 dg mirelit karfiolt használjunk hozzá, és a főzési időt 5 perccel csökkentsük. A fenti módon brokkoliból is készíthetünk ízletes főzeléket.

A kisebb zöldveszteség miatt friss brokkoliból 80 dkg is elegendő.

Tökéletes vegetáriánus egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc