Patiszonfőzelék hozzávalók:

1,1 kg patiszon

1 vöröshagyma

1 evőkanál étolaj

1 csokor petrezselyem

Patiszonfőzelék elkészítése:

A patiszonfőzelékhez 1,1 kg fehér héjú, megmosott patiszont daraboljunk ujjnyi vastag szeletekre, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és káposztareszelőn reszeljük le. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. Tegyük rá a lereszelt patisszont, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és dinszteljük még pár percig. Utána az összeesett patisszont engedjük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, amíg megpuhul. Végül rántsuk be.

A fűszeres ételek kedvelői a patisszon jellegtelen ízét a főzővízhez adott negyed mokkáskanál majorannával, lestyánnal, bazsalikommal vagy tárkonnyal feljavíthatják.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc