Afrikai harcsa tepsiben hozzávalók:

1 db kb. 1,5 kg-os afrikai harcsa

1,5 dl olívaolaj

1 evőkanál mustár

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

1 teáskanál mustármag

1 evőkanál maggi sülthús esszencia

vegeta

hal fuszerkeverék

5 dkg füstölt szalonna

Afrikai harcsa tepsiben elkészítése:

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelelő méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, az összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órára hidegre teszem. Még jobb, ha egész éjszaka áll. Közepes homérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

A hal mellé a tepsibe karikára vágott burgonyát teszek, és együtt sütöm köretnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc