Afrikai harcsa tepsiben hozzávalók:
1 db kb. 1,5 kg-os afrikai harcsa
1,5 dl olívaolaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál mustármag
1 evőkanál maggi sülthús esszencia
vegeta
hal fuszerkeverék
5 dkg füstölt szalonna
Afrikai harcsa tepsiben elkészítése:
A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelelő méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, az összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.
Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órára hidegre teszem. Még jobb, ha egész éjszaka áll. Közepes homérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.
A hal mellé a tepsibe karikára vágott burgonyát teszek, és együtt sütöm köretnek.
0 hozzászólás