Tárkonyos füstöltpulyka gulyás kötöttgaluskával hozzávalók:

Gulyás 10 adag

80 dkg füstölt pulyka

50 dkg szárazbab

40 dkg sárgarépa

40 dkg zöldség

1 db zeller

50 dkg vöröshagyma

5 dkg fokhagyma

40 dkg zöldpaprika

paradicsom

vagy lecsó

20 dkg sertészsír

10 dkg fűszerpaprika

6 dkg só

0,5 dkg köménymag

3 dkg tárkony

0,5 dkg őrölt bors

rántás

csontlé

Kötöttgaluska 10 adaghoz

1 kg liszt

8 db tojás

1 dkg só

10 dkg sertészsír

0,5 dkg bors

Tárkonyos füstöltpulyka gulyás kötöttgaluskával elkészítése:

Az hulyáshoz az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát és tovább pirítjuk. Ezek után beletesszük a kockára vágott füstölt pulykát, a babot és ezzel együtt a zöldségeket, a zellert, majd a finomra vágott tárkonyt.

Tovább pirítjuk, rászórom a fűszerpaprikát és felöntjük csontlével. Sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával ízesítjük és tovább főzzük. Készre főzés előtt beletesszük a kötöttgaluskát és zsemleszínű fűszeres rántással sűrítjük, majd készre főzzük.

A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, csipetnyi sót teszünk hozzá, majd a tésztát pihenni hagyjuk. Utána kisebb cipókra vágjuk. Gyúródeszkán a cipókat vékonyra nyújtjuk, fűszeres zsírral megkenjük.

Rászórjuk a borsot, ujjnyi vastag tekercsbe sodrjuk, s 5-6 centi hosszúságúra daraboljuk és megcsomózzuk.

Finom és különleges egytálétel vagy leves a lé mennyiségétől függően.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc