Zöldbabfőzelék sertés szelettel hozzávalók:
30 dkg zöldbab
1 babérlevél
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
5 evőkanál olaj
5 dkg liszt
1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
1 dl tejföl
1-2 evőkanál ecet
1 teáskanál cukor
Zöldbabfőzelék sertés szelettel elkészítése:
A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.
A zöldbabfőzeléket ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük.
Natúr sertésszelet illik hozzá.
0 hozzászólás