Üvegtészta szecsuáni módra hozzávalók:
40 dkg hús (rák vagy halfilé is jó)
1 kávéskanál szecsuáni bors
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 kanál chilimártás
1 kávéskanál cukor
2 kanál szójamártás
2 kanál olaj
40 dkg üvegtészta
4 evőkanál száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
Üvegtészta szecsuáni módra elkészítése:
Megpirítjuk az olajban a szecsuani borsot a finomra vágott fokhagymával, majd hozzátesszük a darált húst és a többi fűszert, állandóan kevergetve lassú tűzön készre főzzük (ez halnál és konzerv ráknál kb.1-2 perc, marhahúsnál 20-25 perc).
A megfőzött, leszűrt tésztát hozzákeverjük, és tálaláskor hagymarózsával vagy felkarikázott újhagymával díszítjük.
0 hozzászólás