Sonkás lepény hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
két tojás
egy evőkanál rum
kevés tejföl
só
Töltelék
40 dkg darált tarja
4 dl tejföl
őrölt bors
Sonkás lepény elkészítése:
A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, a rummal, a sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölbol kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük.
A tetejét villával megszúrkáljuk, majd tojásfehérjével megkenjük. A sütőben megsütjük és azon melegen kockákra vágjuk, mint az édes lepényeket.
0 hozzászólás