Sonkás lepény hozzávalók:

50 dkg finomliszt

20 dkg margarin

két tojás

egy evőkanál rum

kevés tejföl

Töltelék

40 dkg darált tarja

4 dl tejföl

őrölt bors

Sonkás lepény elkészítése:

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, a rummal, a sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük.

Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölbol kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük.

A tetejét villával megszúrkáljuk, majd tojásfehérjével megkenjük. A sütőben megsütjük és azon melegen kockákra vágjuk, mint az édes lepényeket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc