Rozmaringos bárány hozzávalók:
4 személyre
1 kg báránykaraj
15 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér
vöröshagyma és fokhagyma
egész feketebors
1 dkg őrölt rozmaring
5 szál friss rozmaring
3 dl olaj
kakukkfű
őrölt bors
1 dl tejszín
2 dl fehérbor
fél dl konyak
só
Rozmaringos bárány elkészítése:
A báránykarajt megtisztítjuk a faggyútól, és őrölt rozmaringgal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. Olajat öntünk rá, majd egy napig a hűtőben állni hagyjuk.
Másnap kivesszük az olajból, megsózzuk, majd forró olajban elősütjük.
Tepsibe tesszük, olajat öntünk alá, és 220 fokos sütőben félangolosra (a közepe rózsaszín maradjon) sütjük.
Abban az olajban, amiben a húst sütöttük, átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, meghintjük kevés liszttel, felöntjük fehérborral és tejszínnel.
Ezután kakukkfűvel, rozmaringgal (esetleg bazsalikommal) és egész borssal fűszerezzük, majd 20 percig lassan főzzük.
Végül átszűrjük, és konyakkal ízesítjük. Az ételt friss rozmaringgal díszítjük, egészben megsütött burgonyával tálaljuk.
0 hozzászólás