Rozmaringos bárány hozzávalók:

4 személyre

1 kg báránykaraj

15 dkg sárgarépa

10 dkg zeller

10 dkg petrezselyemgyökér

vöröshagyma és fokhagyma

egész feketebors

1 dkg őrölt rozmaring

5 szál friss rozmaring

3 dl olaj

kakukkfű

őrölt bors

1 dl tejszín

2 dl fehérbor

fél dl konyak

Rozmaringos bárány elkészítése:

A báránykarajt megtisztítjuk a faggyútól, és őrölt rozmaringgal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. Olajat öntünk rá, majd egy napig a hűtőben állni hagyjuk.

Másnap kivesszük az olajból, megsózzuk, majd forró olajban elősütjük.

Tepsibe tesszük, olajat öntünk alá, és 220 fokos sütőben félangolosra (a közepe rózsaszín maradjon) sütjük.

Abban az olajban, amiben a húst sütöttük, átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, meghintjük kevés liszttel, felöntjük fehérborral és tejszínnel.

Ezután kakukkfűvel, rozmaringgal (esetleg bazsalikommal) és egész borssal fűszerezzük, majd 20 percig lassan főzzük.

Végül átszűrjük, és konyakkal ízesítjük. Az ételt friss rozmaringgal díszítjük, egészben megsütött burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc