Ági narancsos harcsája hozzávalók:
2 evőkanál (oliva) olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
só, bors
harcsa
Ági narancsos harcsája elkészítése:
A harcsa:
Ági narancsos harcsájához a teljesen bőrtelenített és csont nélküli halszeleteket besózva állni hagyjuk.
A szósz:
Amíg a harcsa áll, a hagymát olajon megpároljuk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, valamint a narancs és citromlét. Ezután a szószt összeforraljuk.
A kikészítés:
A halszeleteket beletesszük egy tűzálló edénybe, leöntjük a szósszal és lefedve forró sütőben 15-20 percig pároljuk, majd fedő nélkül 15-20 percig sütjük.
Krumplipürével kitűnő halétel.
0 hozzászólás