Haltekercs hozzávalók:

4 szelet tengeri hal

2 evőkanál búzadara

citromlé

1 tojás

kis fej hagyma

bazsalikom

őrölt szerecsendió

fehérbors

Haltekercs elkészítése:

A halszeleteket óvatosan megvajazott, kiterített celofánon vékonyra kiverjük, majd téglalap alakúan elrendezzük azokat a fólián. A kilógó, leszakadt részeket félretesszük. Az így előkészített halszeleteket a citromlével meglocsoljuk, és sózzuk ízlés szerint. A félretett haldarabokat apróra vágjuk, a reszelt hagymával, fűszerekkel, a felvert tojással és a búzadarával összekeverjük.

Az így kapott masszát a halszeletekre simítjuk, majd az egészet a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A tekercs két végén a fóliát lezárjuk. Ezután a mikró-ban 750 W-on 10-15 perc alatt készre sütjük, 5 percet pihentetjük. (Félidőben célszerű megforgatni.)

Mikró híján enyhén sós vízben is kifőzhetjük a haltakercseket. Ekkora főzési idő a forrástól számítva kb 20 perc. Melegen burgonyapürével, rizzsel tálalható. Hidegen majonézes salátákkal is nagyon finom. A karácsonyi nagy sütés-főzés közeppette előre is elkészíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc