Oroszkrém torta hozzávalók:

16 szelethez

1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű)

5 dkg cukrozott narancshéj

5 dkg cukrozott citromhéj

10 dkg mazsola

1 dl rum

3 dl tej

fél rúd vanília

1,5 dkg zselatin

3 tojássárgája

20 dkg cukor

fél citrom reszelt héja

4 dl tejszín

Díszítés

2 babapiskóta

2 dl tejszín

2 tasak vaníliás cukor

1 tasak habfixáló

1 evőkanál pirított mandulaforgács

16 szem cukrozott cseresznye

Oroszkrém torta elkészítése:

A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, 1 órát érleljük benne.

A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a csomagoláson jelzett utasítás szerint).

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Ezután belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.

A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel – jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre tesszük.

Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítjük, csokoládébóbitákkal csinosíthatjuk.

Ha nagyon elegánsat akarunk akkor az egészet vonjuk be marcipánnal vagy fondantal. Ha van türelmünk, valamijen mintát véshetünk a marcipánba, a többi dekorációtól függően.

1 szelet: 979 kJ/238 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc